Föreningsinformation
Föreningen har en anställd
Föreningens vicevärd
Vicevärden är våra medlemmars kontaktperson i många sammanhang. Dessutom ombesörjer vicevärden alla kontakter med myndigheter, entreprenörer m.fl. åt föreningen. Alla dessa arbetsuppgifter skall utföras under den tid som är avsatt som expeditionstid. Givetvis ställer detta stora krav på effektivitet hos vicevärden. Tänk på detta när ni besöker eller ringer vicevärden.
I hus 48 där expeditionen finns, finns det också ett blått postfack som är till för oss medlemmar att stoppa meddelande till vicevärden och styrelsen.
Exempel på ärenden som du kan vända dig till vicevärden med:
- att se över din placering bland garage och övrig parkering
- om du behöver lapp på postlåda med ”Ingen reklam tack”
- störande granne
- allmänna övergripande adm. uppgifter
Kontakta vicevärd:
Expedition: 070-946 65 46
Öppettider expeditionen i hus 48:
Mån 17.00-19.00, Tors 13.00-15.00
Har ni frågor om våra anställda maila vår ordförande:
styrelsen.brfarsta@hotmail.com.
Föreningens historia
Under 60-talet skedde kommunens markfördelning för byggande av bostäder huvudsakligen till Uppsalahem, HSB och Riksbyggen samt de privata byggföretagen. För att fördela rättvist och ge möjlighet för alla byggmästare att vara med, bildade de privata byggföretagen, Fyrisbyggen AB. Brf Årsta tillkom via Fyrisbyggen som projekterade området och gav företagen Fredlunds, Roos och Rosander i uppdrag att bygga var sin del, område A, B och C med fyra hus var och med lika utförande och standard. Bygglov beviljade 1968-11-28 och de första husen blev inflyttningsklara 1969 och lägenheterna fördelades via kommunens bostadskö.
Insatserna kunde hållas låga, ca 4.000 kr, tack vara statliga subventioner. Månadskostnaden var då ca 550 kr för 3 rok och ansågs då ganska hög för många. Brf Årsta blev den andra föreningen i Årsta. Riksbyggens punkthus blev klara något före. Årstaområdet har en lantlig idyll och många trädgårdsmästare hade sina anläggningar här innan bostadsbyggandet tog över. De som bodde i det gamla Årsta fick anvisning på bostad i nyproduktionen. I övrigt var det mest barnfamiljer och ungdom som fick sin första bostadsrättslägenhet här. I dag är barnfamiljerna färre och många äldre har funnit Brf Årsta trivsamt och bekvämt.
Hemsidans historia
2004 startade föreningens hemsida. Den har omarbetats under åren och från och med januari 2023 har vi en ny hemsida med nytt utseende.
Det som fanns/finns här är just sånt som är av intresse för dig som boende och för er utomstående. Händer det saker som påverkar föreningen kommer det att uppdateras här. Det kommer alltså vara en sida som hela tiden visar på uppdateringar och förändringar.
Viktigt att veta är också att vi inte kommer att ta bort Infobladet som delas ut i pappersformat till samtliga i föreningen, eller annan viktig information, däremot kommer det numera också finnas tillgängligt här också.
Tanken är att du som boende ska få bred information och få bättre kontakt med grannarna samt att du ska känna dig mer delaktig och insatt i det som händer inom föreningen. Att få göra din röst hörd och komma med idéer till vår förening, som t.ex. saker som du saknar här på hemsidan, idéer du har till styrelsen.
En viktig bit är också att hemsidan är ett sätt att marknadsföra oss som förening, för att bland annat få högre marknadsvärde på våra lägenheter men också visa upp vår förening för dem som funderar på att byta boende eller bara allmänt är intresserade att se vad vi har att erbjuda. Vår förening är ju trots allt inte så tokig men den kan bli ännu bättre.